«بی بی» در انتظار نقشه‌های مبهم ترامپ-راهبرد معاصر
گزارش «هاآرتص»؛

«بی بی» در انتظار نقشه‌های مبهم ترامپ

رژیم صهیونیستی منتظر است ببیند دولت فعلی آمریکا قبل از پایان کار چه اقدامی انجام خواهد داد و در تلاش است معمای پیام‌های رئیس‌جمهور آینده آمریکا و اعلام آمادگی‌اش را برای حل مشکلات با فلسطین در دولت بعدی دریابد.
تاریخ انتشار: شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - 16 November 2024

رژیم صهیونیستی در انتظار نقشه‌های مبهم ترامپ

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ برنامه های اسرائیل در غزه و لبنان معطل طرح های منطقه ای دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا مانده است و منتظر هستند ببینند آیا جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قبل از تحویل دولت، اقدامی خواهد کرد یا خیر. همچنین در تلاش هستند معمای پیام‌های ترامپ و اعلام آمادگی اش را برای حل مشکلات با فلسطین در دولت بعدی دریابند.
 

کابینه علاقه‌ای به معامله زندانیان ندارد، جناح راست افراطی ائتلاف مخالف آزادی اسیران فلسطینی و نتانیاهو برای بقای سیاسی خود کاملاً به آن وابسته است


به نظر می آید پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گزینه اصلی برای به هم زدن ورق ها در خاورمیانه و شاید نجات اسرائیل از باتلاق جنگ فرسایشی ای باشد که در بسیاری از جبهه ها در آن قرار دارد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل متقاعد شده است، می تواند مانند گذشته ترامپ را برای تحقق اهدافش مهار کند.
 
طبق معمول، رئیس جمهور آینده آمریکا از بدو پیروزی خود پیام هایی ارسال کرد که رمزگشایی برخی از آنها دشوار است. این روند ممکن است تا زمانی که وی 20 ژانویه وارد کاخ سفید شود ادامه یابد و نتوان پیام ها را رمزگشایی کرد. در این میان، دولت بایدن در حال بررسی برداشتن گام‌های شدید علیه اسرائیل، ازجمله افزایش محدودیت‌ صادرات تسلیحات و استفاده نکردن از حق وتو در قطعنامه‌های ضد اسرائیلی شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
 
یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق اسرائیل که چندی پیش به وسیله نتانیاهو برکنار شد، در دیدار خداحافظی با خانواده‌های زندانیان حقیقت را گفت؛ اینکه شرایط برای دستیابی به توافق مهیاست و نیز ماندن در محور فیلادلفیا هیچ توجیه امنیتی و سیاسی ندارد.


وی عنوان کرد: ما در غزه نخواهیم ماند و می ترسم اصرار نتانیاهو بر تخلیه نکردن نیروهای ارتش اسرائیل بخشی از تمایل نتانیاهو برای ماندن در غزه باشد و این موضوع سربازان را در معرض خطر قرار می دهد.


در واقع، تصویر بسیار تیره‌تر به نظر می‌آید؛ کابینه علاقه‌ای به معامله زندانیان ندارد، جناح راست افراطی ائتلاف مخالف آزادی اسیران فلسطینی و نتانیاهو برای بقای سیاسی خود کاملاً به آن وابسته است، به همین دلیل تلاش کرد زمان دادگاه خود را به تأخیر بیندازد.


علاوه بر این، تلاش‌های زیادی برای آماده‌سازی اشغال طولانی‌مدت شمال نوار غزه انجام می‌شود که راست‌ها به دنبال تبدیل آن به منطقه اشغالی واقعی و ایجاد شهرک های یهودی نشین هستند. هفته گذشته گزارشی از اقدامات با هدف اخراج کل جمعیت فلسطینی از شمال نوار غزه به منطقه جبالیا منتشر شد. آخر هفته خبرنگار روزنامه یدیعوت آحارونت گزارشی از مشاهداتش از پذرگاه «نتزاریم» در جنوب غزه منتشر کرد و گفت: عرض محدوده ای که ارتش اسرائیل در این راهگذر اشغال کرده، به هفت کیلومتر افزایش یافته و در حال فراهم کردن موقعیتی مناسب برای اقامت دائم یهودیان در آنجاست.


در عین حال نتانیاهو از انتصاب سفیر جدید اسرائیل در آمریکا خبر داد؛ کسی که در جنگ شمال نوار غزه نماینده شاخه ایدئولوژیک شهرک نشینان بود. این انتصاب نشان دهنده جهت گیری نخست وزیر اسرائیل است؛ یعنی به رسمیت شناختن الحاق شهرک های کرانه باختری به وسیله آمریکا و اشغال تدریجی شمال نوار غزه.


دفتر نتانیاهو نسبت به امکان دستیابی به راه حل سیاسی و آتش بس در لبنان خوشبین است، اما مشخص نیست آیا این انتظار مبنایی دارد یا خیر.


ترامپ و کابینه اش برنامه‌های بزرگ‌تری دارند که مهم‌ترین آنها گسترش توافق‌نامه ابراهیم برای عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان و معاملات بزرگ میان ایالات متحده و سعودی‌هاست.


رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای نشان دادن اینکه پیش‌بینی اقداماتش دشوار است، اعلام کرد مایک پمپئو و نیکی هیلی، دو تن از برجسته‌ترین چهره‌های دولت قبلی که روابط دوستانه با نتانیاهو داشتند، در دولت بعدی جای نخواهند داشت. همچنین تعداد زیادی انزواطلب در اطراف ترامپ وجود دارند که خواهان محدود کردن مداخله نظامی ایالات متحده در سراسر جهان هستند.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت اختصاصی بشیر اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی؛ / ۲ روز پیش

رژیم صهیونیستی گرفتار محاسبات غلط

یادداشت میشل کلاغاصی، تحلیلگر مسائل راهبردی؛ / ۲ روز پیش

آلمان تاوان اشتباهات راهبردی‌اش را می‌پردازد؟